2017’nin en iyi konserleri belli oldu

Bayan Arıza tarafından 26 - Aralık - 2017 tarihinde yazıldı.

2017, dünyada önemli konserlerin gerçekleştiği bir yıl oldu. Unutulmaz performansların yanı sıra 2017, aynı zamanda acı hatıralar yaşandı.

2017, muhtemelen sayılamayacak kadar çok konserin gerçekleştiği bir yıl oldu. Dünya genelinde gerçekleştirilen yüzlerce festivalin yanı sınra turne kapsamında sahneye çıkan müzisyenler, hayranlarıyla buluştu. Müzik eleştirmenleri arasında yapılan bir anket, 2017'nin en iyi konserlerini belirledi. 

 

Listenin onuncu sırasında Ryan Adams'ın 2 Mayıs'ta The Beacon Theatre'da verdiği konser yer alıyor. Adams'ı, yeni albümüyle gündemde olan Pink takip ediyor. 19 Kasım'da Amerikan Müzik Ödülleri'nde sahne alan Pink, sahne gösterisiyle adından söz ettirmiştir.

 

Sekizinci sıraya geldiğimizde listede A Tribe Called Quest'in Panorama Fest'te verdiği konser yer alıyor. Yedinci sırada da son yılların popüler ismi Lorde'nin dünyaca ünlü Coachella festivalinde verdiği konser yer alıyor. Coachella'nın bu yılki yıldızı olan Lorde, etkileyici bir performansa imza atmıştı.

 

15 Eylül'de Meadows Festivali kapsımında sahne alan Jay-z listenin altıncı sırasında yer alırken onu sırasıyla Frank Ocean ve Tyler, the Creator izledi. G-Dragon'un üçüncü sırada yer aldığı listede zirvenin bir önceki ismi de Solange oldu.

 

2017'nin en trajik anlarından biri kuşkusuz, Amerikalı genç müzisyen Ariana Grande'nin İngiltere'nin Manchester kentinde verdiği konser oldu. Konser sırasında düzenlenen terörist saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Saldırıdan birkaç gün sonra yine Manchester'da Ariana Grande sahneye çıkarken bu kez yanında Coldplay vardı. Eleştirmenler Chris Martin ve Ariana Grande'nin Oasis'in "Don't Look Back In Anger" şarkısını da seslendirdikleri bu konseri yılın en iyi konseri seçti.


Kaynak: Milliyet Sanat