Charles Bukowski "Shakespeare bunu asla yapmazdı"
-Kitaptan seçtiklerim-
* Bu kız beni sıkan her şeyden haz duyuyor, benim haz duyduğum her şeyden sıkılıyordu. İdeal bir çifttik. Aramızdaki tahammül edilebilir ve tahammül edilemez mesafe sayesinde sürdürebiliyorduk ilişkimizi. Her gün -ve gece- tekrar karşı karşıya geliyorduk, hiçbir şeyi çözümleyememiş ve çözümleme umudu olmaksızın. Mükemmeliyet.
* Amerikan erkeği otomatik olarak kendini beğenmiş ve fevkalade sıradandır.
* Ben sevmiyordum acı çekmeyi. Yeterince çekmiştim. Yorgundum acı çekmekten. Bir damla daha acı çekersem sonumun geleceğini ve kapatılacağımı hissettim hep ve kapatılmak istemiyordum.
* Şiir dinletilerim için bu denli yüksek ücret talep etmem bu yüzden: Şiir dinletisinden sağ çıkıp çıkmayacağımdan emin olamıyorum.
* İnsanların çoğunu ilgilendiren şeyler beni hiç ilgilendirmiyordu.
* Bukowski olduğuma inanmaya başlamıştım.
***
– Kadınlardan nefret ediyor musunuz?
– Çocuklardan nefret ettiğim kadar değil.
– Hayatın anlamı nedir sizce?
– Olumsuzluk.
– Peki mutluluk?
– Mastürbasyon.
– Ya hayatın özü?
– Yüzde elli indirimli satışlar.
* Ölüm hiçbir şey ifade etmiyordu benim için. Arka arkaya gelen berbat şakalar dizisinin son şakasıydı. Ölen için sorun değildir ölüm. Bir filmdir, farketmez.
* Hayatın çekilmez olduğu doğruydu, insanların çoğuna öyle değilmiş gibi yapmayı öğretmişlerdi. Arada sırada biri kendini öldürüyor ya da delirip kapatılıyor, ama diğerleri her şey yolundaymış gibi yaşamayı sürdürüyordu.
* Kendi bokumuz bizden iyi görünüyor…
* Kendi türümün arasındaydım.