İlker Yıldırım’dan Konser Kritiği: Iron Maiden

Bayan Arıza tarafından 29 - Temmuz - 2013 tarihinde yazıldı.

Iron Maiden konseri ile ilgili benim de katıldığım ortak görüş mükemmel bir grubu sahnede izlediğimizdi. Her bir üyesinin yaptığı işe ne kadar saygılı ve titiz olduğunu ve nasıl heyecanla çaldıklarını gördük. Konserle ilgili notlarım şu şekilde;

* “Stad çok boştu” diyenlerle ayrı konserlere gittik galiba telefonumdaki fotolar ve gördüğüm manzara öyle değildi. Hınca hınç olmasa da binlerce kişi doldurmuştu alanı. Yedi sekiz yaşında çocuklardan elli yaşında adamlara kadınlara varan geniş yaş yelpazesinde bir arada olmaktan çok mutlu olduğum bir kitle vardı.

* Voodoo Six’e yetişemedim ama sevdiğim thrash gruplarından Anthrax geldi ve klasik parçalarıyla ortamı ısıttı. Antisocial, Indians ve Tnt cover’ı seyircinin en coştuğu anlardı. Enteresan şekilde Tnt çalırken stat yıkıldı resmen, yani AC/DC kesinlikle gelmeli ve konser statta olmalı. İnanılmaz bir sevgi ve özlem var kendilerine, duyurulur.

* Seyircilerin giydiği tişörtler ezici olarak Maiden’a aitti ama Judas Priest, Rush, Gnr, Children of Bodom, Blind Guardian, Megadeth, Faith No More, hatta Venom bile gördüm:) Hiç Metallica göremediğimden şaşkına dönmüştüm ki onu da Kabataş fünikelerde gördüm rahatladım:) Ben konser üniformam Judas Priest ile olaya dahil oldum:)

* Stad etrafındaki esnaf yine enteresan yine hizmette sınır tanımadı. Biradan köfteye saç bandından tişörte her türlü hizmet mevcuttu. Özellikle tişört satan bir abinin pazarda don satar gibi pazarlama üslubu beni benden aldı:)

* Bol miktarda liseli çocuk mevcuttu ki ben mutlu oldum onları görmekten, ben de yirmi sene önce onlar gibi toy ve heyecanlıydım. Rock&Metal müziğinin ölmemesinin en büyük sebebi kuşaklar arası geçişleri mümkün kılabilmesi ve her neslin büyümesine rağmen müziğine sahip çıkması bence. Bu kadar dalga geçilip aşağılanmasına rağmen heavy metal’in milyonlarca fanının bulunmasında en büyük etken farklı jenerasyonların bu müziğe bağlılığı.

* Alkolsüz konser izlemek iyi oldu açıkçası, her anı tertemiz hafızama kazıdım ve bundan sonra baba konserlerde bunu yapıcam:)

* Bruce Dickinson ne adammış yahu? Resmen seyirciyi hipnotize ediyor. İnanılmaz enerji mükemmel bir ses. Bir rock vokalistinin gelebileceği tepe nokta galiba bu adam diyorum. Maiden Turkey afişini de davula asması güzel oldu bağımız güçlendi:) Taksim gezi parkına değinmesi de stadı coşturdu.

* Steve Harris> bas çalan ellerinden öpüyorum.

* Dave, Adrian& Janick üçlüsü> Resmen gitara ve soloya doyduk. Saygıyla eğiliyorum.

* Nicko mc Brain> Bu kadar enerji nerden geliyor acaba, soruyorum sen neyin lobisisin?

* Playlist harikaydı, ekstradan Hallowed be thy Name de çalınsaydı ağlardım herhalde ama bu hali bile çok çok güzeldi. Seventhson of a Seventhson’a aşık oldum resmen bu şarkının bu kadar güzel olduğunu konser vesilesiyle anlamış oldum. Benim için zirve ise the Evil that Men Do, The Trooper ve Running Free oldu perişan oldum. Fear of the Dark ise anlatılmaz yaşanır!

* Sahnedeki görseller her şarkıda değişti ışık ve alev ve patlamalarla 88 Maiden England ortamı gerçekten de yaratıldı. Eddie sürekli varlığını bize hissettirdi:)

* Organizasyon 2011’e göre kesinlikle iyiydi (Mastadon’u başını izleyememenin sinir ve nefretini hala yaşıyorum o seneden kalma). Yiyecek, içecek ve wc’lere rahat ulaşılabildi. Fiyatlar tabiki kazıktı. Giriş çıkışta sorun yaşanmadı belki münferit vakalar hariç.

Son olarak Iron Maiden gerçekten efsane. Yeni kuşak grupların ve dinleyicilerinin türü sevmese bile oturup profesyonellik ve grup ruhu nedir gibi konular bakımından Iron Maiden dinlemeleri ve izlemeleri yararlı olur. Sadece poz keserek değil müziğe kendini adayarak çıkıyor demek ki bu kadar güzel şarkı. Su ve gaz katkılı stresli günler sonrası böyle büyük ve coşkulu bir konser düzenlenmesi müzikseverlere moral oldu. Umarım tekrar izleyebiliriz bu büyük grubu.