Duyarlı Müzisyenler Tarafından Çevre İçin Yazılan Şarkılar

Bayan Arıza tarafından 6 - Haziran - 2013 tarihinde yazıldı.

The National’dan Radiohead’e, Johhny Cash – June Carter çiftinden Pixies’e müzik tarihinin doğaya en dost parçalarını sıralamaya çalıştık.

Joni Mitchell’in Hawaii de bir otel odasında yazdığı, daha sonra Bob Dylan’ın da coverladığı en büyük hiti Big Yellow Taxi.

Joni Mitchell – Big Yellow Taxi

Cat Stevens’ın körü körüne ilerleyen endüstri sektörünün çocuklarımızı hiçe sayışını akıllıca ele aldığı parçası Where Do The Children Play?

Cat Stevens (Yusuf İslam) – Where Do The Children Play

The National’ın Oscar’lara aday olan If a Tree Falls belgeselinin kapanış parçası Cherry Tree.

The National – Cherry Tree

June Carter’ın sevgilisiyle olan ilişkisini tanımlamak için ağaçları kullandığı The Pine Tree kaydı.

Johnny Cash and June Carter – The Pine Tree

Van Morisson’un yağmurdan onu saklamasını istediği Redwood Tree.

Van Morrison – Redwood Tree

Tracy Chapman’ın seyirci kaldığımız acı gerçeği yüzümüze vurduğu The Rape of the World.

Tracy Chapman – The Rape of the World

Pixies lideri Black Francis’in bağıran, kızgın vokalleriyle yaptığımız kötü muameleyi anlattığı ilk hiti Monkey Gone to Heaven.

Pixies – Monkey Gone to Heaven

Hindistan ziyaretlerinde Maharishi Mahesh’den aldıkları derslerin ilhamıyla McCartney ve Lennon ikilisi arafından yazılan Mother Nature’s Son.

The Beatles – Mother Nature’s Son

Thom Yorke’un “Çok sarhoş ve çok yalnızdım, birçok yönden çöküş yaşadığım bir geceydi.” diye anımsadığı geceden ortaya çıkan, modern insanın bahanelerini konu edinen Fake Plastic Trees.

Radiohead – Fake Plastic Trees

Son olarak, Alman topluluk Fool’s Garden’ın gülümseten parçası.

Lemon Tree – Fool’s Garden

Kaynak: Radyo Eksen