Geçmiş zaman olur ki: 12 Haziran 2008

Bayan Arıza tarafından 17 - Mart - 2011 tarihinde yazıldı.

Silverchair 'Avustralya'nın en grunge grubu!'

Gitarda ve vokalde müthiş herif Daniel Johns, bassta Chris Joannou ve davulda Ben Gillies'den mütevellit Silverchair, 1992'de Avusturalya Newcastle'da kuruldu.

Uzun yıllar boyunca Avustralya'nın Nirvana'sı olarak anıldılar.

İlk albümleri Frogstomp'u çıkardıkları zaman yaş ortalamaları oldukça küçüktü. Birçok grupla turne şansını bu yüzden yitirdiler. Ancak müzikleri konusunda hiç hız kesmeyip Seattle'a eşlik edercesine Avustralya'yı sağlam bir şekilde temsil ettiler. İlk dönem albümleri daha leziz olmasına rağmen hâlâ taş gibiler, müziklerinden hiç taviz vermediler.

Grunge kuşağını baştan sona yaşamış biri olarak belirtmeliyim ki, grunge sevenler için kesinlikle mihenk taşı sayılabilecek bir grup Silverchair. Kendileri ile 1997 yılında tanıştım.

Diskografileri şöyle sıralanıyor:
1995 Frogstomp
1997 Freak Show
1999 Neon Ballroom
2002 Diorama
2003 Live from Faraway Stables
2007 Young Modern

Bu da web siteleri http://www.chairpage.com/